понедељак, 5. мај 2014.

Corydoras Black


Drugi naziv:Crni Corydoras
Naučno ime:Corydoras Sp. "Crna Venecuela"
Stanište:Južna Amerika:Od poplava ravnice Llanos,Venecuela.
Maksimalna veličina:7,5-8cm.
Akvarijum sa prigušenim svetlom i dobrom količinom skrovišta (biljaka,drvo,kamenje,veštačke pećine) su idealne za ovu vrstu soma.Mali AQ je dovoljan za grupu ovih riba.Akvarijum veličine 60x30x30 je dovoljan za smeštanje grupe od 5-6 riba.
Supstrat treba da bude pesak ili šljunak:Oštar nazubljenim šljunak može da ih povredi.Povređeni Corydoras često umire od gladi.
Kao i svi Corydorasi,ova vrsta najbolje se oseća u mekoj,blago kiseloj,neutralnoj vodi,dobra oksigenacija i umerene količine struje (ne previše,jer ove ribe su veoma aktivne i mogu lako da se iscrpe).Ako se koristi moćan filter ili Poverhead,važno je da se obezbedi nekoliko odmorišta,daleko od struja.
Temperatura: 23-28 °,pH:5-7.
Ishrana:Sve adekvatno pripremljene namirnice,kao što su pahuljice,krvni crvi,larve komaraca,Artemia,tubifeks,Kril,alge,Spirulina i granula (diskus),su spremno prihvatili.
Narav:Kao i svi Corydorasi provode dane u potrazi za hranom.I kao kod ostalih Corydorasa,to je veoma društvena vrsta,a treba ih čuvati u grupi od najmanje 5-6 jedinki,a poželjno je 10 ili više.Kada se drže u suviše maloj grupi,ovaj mali oklopni Som postaje stidljiv i povučen.

Napomene:Black Venzuelan Coridoras,je klasifikovana vrsta,što znači da njegov pravi identitet još uvek je nejasan.Neki ljudi sumnjaju da je ova vrsta Corydorasa aeneus,gde je moguće da se to desi bilo prirodno,ili da je "veštačka" sorta.Drugi misle da je to ipak posebna vrsta.

Нема коментара:

Постави коментар