понедељак, 5. мај 2014.

Rainbow Fish

Rinbowfish je grupa malih riba uglavnom interesantnih boja, koje mogu da se nadju na juznoj hemisferi. Neke od vrsta rastu max do 3cm pa im se krece velicina i do nekih 20cm u divljini. Odlicne su ribe za bljne akvarijume jer ih biljke u opste ne zanimaju kao hrana. Kazu da su odlicne za razmnozavanje u akvarijumu, ja nisam imao to zadovoljstvo jer sam ih drzao u mesovotim AQ, tako da je u tom slucaju malo teze…
Dugine ribe pripdaju podfamiliji Melanotaenidae. One se nalaze u Australiji i Novoj gvineji, pa ih cak nalaze ne nekim ostrvima Azije.
Izuzetno su mirne jatne ribe i mogu da se kombinuju sa ostalim mirnim ribama u mesanom akvarijumu. Naravno kad ima vise muzijaka boje ce im doci do izrazaja jer moraju da se takmice oko zenki. Sto je za ove vrste poznato, jako intersantno ponosanje kad se nadmecu sireci svoja peraja.
U prodaji su u glavnom mlade ribe pa im boje nisu bas razvijene, ali kad odrastu boje su im zaista neverovatne. I da, ove ribe su brze i jako aktive i moze se desiti da iskoce iz vode, pa je samim tim potrebna hauba na AQ.
Neon dwarf Rainbow fish





melanotaen




Melanotaenia kamaka



Yellow

Нема коментара:

Постави коментар